RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Києві відкрили Подільсько-Воскресенський міст, який будували 30 років: фото і відео

У п'ятницю, 1 грудня, відкрився Подільсько-Воскресенський міст, який забезпечить рух транспорту з Правого на Лівий берег.

Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

Читайте: У Києві по п’яти мостах фактично не можна їздити: Кличко попередив киян

Міст з'єднав Поділ з Воскресенкою та Райдужним масивом.

В умовах воєнного стану мостом буде дозволено користуватися спецтранспорту, автомобілям екстрених служб та автобусу маршрута № 111 за напрямком "Станція метро "Площа Українських Героїв" – станція метро "Лівобережна".

Для загального користування міст планують відкрити влітку 2024 року.

За словами Кличка, наступним етапом Департамент транспортної інфраструктури виконає комплекс робіт для забезпечення проїзду на вул. О. Бальзака, а також здійснить ремонт вулиці Центральна Садова включно з облаштуванням мережі водовідведення. "І проїзд на Бальзака, і ремонт Центральної Садової плануємо завершити наступного року", - повідомив мер.

Він підкреслив, що запуск руху автотранспорту є першим кроком до наступного суперважливого для мешканців міста етапу – метро на Троєщину, частина станцій якого вже знаходяться на нижньому ярусі аркового мосту. "А далі метро має піти під землю", - пояснив Кличко, додавши, що роботи з облаштування тунелів теж незабаром активізуються.

Зазначимо, що будівництво Подільського мостового переходу через річки Дніпро і Десенку та розпочате 1993 року, але неодноразово зупинялося через брак фінансування.

Нагадаємо, у липні на лівобережній стороні Дарницького мосту у Києві було відрито розв'язку, на якій працювали два з'їзди з вулиці Петра Радзіня на вулицю Дніпровська набережна.

  • Вас також може зацікавити:

Чому "втомився" Дегтярівський міст: прокуратура почала розслідування причин обвалу

У Києві відремонтували та відкрили для прогулянок "скляний" міст: фото

Віталій Кличко показав, якою буде нова рекреаційна зона на Оболоні з укриттям поруч