RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Києві відкрили пам’ятник Герою України, якого розстріляли росіяни: зворушлива промова його мами

У День Збройних сил України, 6 грудня, на території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" у стлиці відбулось урочисте відкриття пам’ятника Герою України, солдату роти вогневої підтримки 163 батальйону Територіальної оборони міста Ніжин 119-ї бригади сил ТРО Олександру Мацієвському, який загинув за слова "Слава Україні".

Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте: Героя поховали у Ніжині: що відомо про бійця, вбитого за слова "Слава в Україні"

Автори пам'ятника Олег Цось та Альбіна Сафонова розповіли, що працювали над проєктом понад два місяці. Аби створити правдиву скульптуру, вони використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології. Художник-скульптор зазначив, що їм дуже важливо було передати погляд загиблого героя.

"Ми дуже поспішали, щоб саме на цю дату відкрити. Дуже пишаємося тим, що саме у нас відкрили Символ незламності. Це дуже важливо! Музей відвідує дуже багато людей, серед яких військові, студенти, діти, літні люди. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали, якою ціною дається нам ця перемога", — розповіла генеральна директорка НІАМ "Київська фортеця" Оксана Новікова-Вигран.

На відкритті були присутні родичі загиблого героя: дружина Юлія Мацієвська та мати Параска Мацієвська-Демчук, яка пригадала той страшний для неї день.

Нагадаємо, побратими Мацієвського розповіли, як він потрапив у полон.

  • Читайте також:

"Герою слава": Зеленський присвоїв високе звання Олександру Мацієвському

У Києві з'явився мурал із зображенням бійця, розстріляного росіянами: фото

"Героям Слава": в Одесі з'явився мурал на честь розстріляного окупантами полоненого