RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як працюватиме човниковий рух потягів на закритих станціях метро: названо ймовірні сценарії

Між станціями метро "Деміївська" і "Теремки" розглядають можливість запуску човникового руху непошкодженим тунелем. Експерт розповів, яким чином можна організувати рух потягів і яким може бути інтервал між їх прибуттям.

Про це в групі "Транспорт Києва" у Facebook повідомив Дмитро Вольський.

Читайте: Вода по підошву і вище: метро Києва затопило, відео

За його словами, є дві пропозиції з однаковою схемою руху потягів.

"На ділянці "Либідська" - "Деміївська" працює один човниковий поїзд. На ділянці "Деміївська" - "Теремки" працює два човникових поїзда. Тобто, між двома станціями буде один човник, який проїде ділянку десь за 3-5 хвилин, а між 6 станціями два човника, кожен з яких проїде свою ділянку десь за 15-17 хвилин. Цю схему можна залишити на постійній основі, бо поки один з двох човників зробить одну ходку, човник між "Либідською" - "Деміївською" зробить 6-10 ходок", - пояснив Вольський.

Він звернув увагу, що розклад руху човників можна підібрати так, щоб два паралельних потяги ходили з різних кінцевих станцій, а короткий човник вписувався в їх розклад.

"Люди, що приїдуть коротким човником на "Деміївську", будуть чекати один з двох човників "Деміївська-Теремки" до 15 хвилин", - озвучив він попередні розрахунки.

Якщо ж буде реалізовано схему тільки одного човника у напрямку "Либідська" - "Теремки", люди можуть чекати його на "Либідській" до 35-40 хвилин.

"Звісно, будуть потрібні "трамбувальники" чи ті, хто буде обмежувати доступ. А, враховуючи, що вікно часу для короткого човника на "Либідській" невелике, це буде призводити до затримок на основній трасі М2", - вказав Вольський на важливий нюанс.

Раніше "Апостроф" публікував меми і фотожаби на аварію у київському метро.

  • Вас також може зацікавити:

Ремонт метро на ділянці "Теремки" - "Деміївська": на скільки впадуть ціни на оренду квартир

Теж закриють на ремонт? В мережі показали відео перегону київського метро "Почайна - Тараса Шевченка"

В Києві змінили рух транспорту на Либідській площі через ремонт метро: нова схема