RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вода по підошву і вище: метро Києва затопило, відео

У Києві через розгерметизацію тунелю метро на ділянці між станціями Либідська та Деміївська зафіксовано значне підтоплення рейок водою - рівень води наразі по підошву рейок та вище.

Відео підтоплення тунелів метро опублікувала депутат Київради Ксенія Семенова.

Читайте також: В Києві вже закрили п'ять станцій метро: відео і причина

Повідомляється про порушення герметизації тунелю: наразі на рейкошпальній решітці значне підтоплення – струмок води з піском, який є абразивом і під час значних об’ємів фільтрації ще більше пошкоджуватиме слабкі місця обробки тунелю.

"Рівень води зараз по підошву рейок та вище. Через це введено обмеження швидкості вагонів – 15 км/год", - написала Семенова.

Як повідомлялося, у метро наголосили, що зупинка руху поїздів є вимушеним кроком для уникнення можливої непередбачуваної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву та навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд, які зводились у поймі річки Либідь у 2008-2010 роках.

Ділянка між станціями Либідська та Деміївська була проблемною ще під час будівництва, під час першої спроби проходки у радянські часи сталася аварія через складні обводнені ґрунти, що заморозило будівництво на довгі роки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як кияни відреагували на відкриття Подільсько-Воскресенського мосту.

  • Вас зацікавить:

У Києві відкрили Подільсько-Воскресенський міст, який будували 30 років: фото і відео

В Києві з'явиться тунель, якого чекало все місто: відео

Більшість тунелів зводили на поверхні землі: як будували метро Оболонь у Києві, архівні фото