RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Тут колись вирувало життя: цікаві архівні фото Євбазу у Києві

Єврейський базар було особливо відомим місцем в Києві. Колись тут вирувало справжнє життя: голосні продавці, метушливі перекупщики, авантюристи і просто люди, котрі скупляються додому. Євбаз збирав найбільш актуальні новини та цікаві плітки.

Тому далі "Апостроф", посилаючись на матеріали Клубу Корінного Киянина, зібрав атмосферні фото столичного Євбазу 1940-х років минулого століття.

Читайте також: Струмок посеред вулиці: як виглядав столичний Хрещатик в кінці ХІХ століття, архівні фото

Загалом Євбаз є історичною місцевістю, колишнім головним торжищем столиці для багатьох поколінь киян. Історія єврейського базару у Києві сягає щонайменше 19 століття, коли єврейська громада мала значний вплив на комерційне та культурне життя міста.

Цей базар був місцем, де продавалися різноманітні товари: від продуктів харчування до одягу та побутових речей. Він слугував зустрічним пунктом для євреїв з усього Києва та навколишніх територій.

Єврейський базар був розташований на перехресті кількох магістралей, недалеко від вокзалу, звався в путівниках Галицьким, а в просторіччі був відомий як Єврейський. Сюди могли завітати за будь-чим, адже місцеві продавці орієнтувались саме на запит клієнтів. Окрім речей та продуктів було кілька прилавків з книжками й брошурами, а також комерційні точки з годинниками.

Євбаз існував на Галицькій площі в цілому близько ста років. І завжди він користувався популярністю. Туди приїздили люди з усіх куточків Києва. Не заважала літня пилюка і осіння багнюка. У 1870-му році недалеко від базару побудували залізничний вокзал, у 1880 – на площі з’явились трамваї. Євбаз став головним торговим майданчиком міста.

Ринок був закритий та знесений наприкінці 1950-х років.

Раніше ми вже показували столичний Поділ без палаток і хмарочосів.

  • Вас також може зацікавити:

Наче кадри зі старого кіно: шикарні фото Житнього ринку в Києві в 1900 -ті роки

"Сталінське метро" в Києві: фото і історія секретного тунелю під Дніпром

Унікальні розписи залишилися тільки на фото: як виглядав Успенський собор в Києві в день підриву, фото