RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Полиці магазинів вгиналися від продуктів: в мережі згадали архівне відео 1997 року з Києва

У мережі з'явилося архівне відео, яке було зняте майже чверть століття назад, переносячи у 1997 рік до Києва. Кадри показують життя тогочасного Харківського району столиці – від продуктових магазинів до ресторанів та місцевих вуличок.

Відео показали в групі "Всесвітній клуб киян" у Facebook.

Читайте також: Знищена річка Дарниця і табір військовополонених: цікаві факти про лівий берег Києва

До відео додали допис, в якому вказано, що це відео зі столичного Харківського району 1997 року. Вказано, що "в обʼєктив оператора окрім загальних кадрів вулиць та будинків потрапили магазин "Делікатес" на вул. Бучми, павільйон "Дари садів" на Березняках, універсам "Позняки"". А також комплекс "Елтікс", що був розташований біля станції метро Позняки, ресторан "Росичі", "Колиба" біля озера Тельбин та фірмовий магазин "Паляниця" з власною пекарнею на вул. Руденко.

Особливу увагу привертають кадри з місцевих магазинів, де полиці вигиналися від асортименту продуктів, демонструючи побут та споживчі настрої того періоду. Це відео — можливість побачити, наскільки змінилося місто і його мешканці.

Магазини тих років, особливо ті, що були відзняті на архівному відео, відкривають картину побуту того часу. Асортимент товарів може здатися зараз дещо обмеженим, але для того періоду він був знаком пострадянської новизни та різноманіття. На полицях можна було знайти все: від перших імпортних продуктів до вітчизняних виробів та місцевих продуктів, зокрема овочів та фруктів.

Загалом ці відеокадри демонструють, який ритм життя був у тогочасного Харківського району столиці та тоді жили місцеві мешканці.

Нагадаємо, раніше ми показували, як виглядала швидка допомога у Києві у початку ХХ сторіччя.

  • Вас також може зацікавити:

Продавали у спеку, як квас: у мережі показали цікаве фото Києва у 1960-ті роки

Кінні, парові і електричні: в мережі показали архівні фото київських трамваїв

Власник маєтку збожеволів: під Києвом зберігся таємничий палац ХІХ століття, фото