RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Продавали у спеку, як квас: у мережі показали цікаве фото Києва у 1960-ті роки

В 1960-ті роки різко прискорилися урбанізаційні процеси, завдяки чому з 1959 по 1979 рр. загальна кількість постійних жителів Києва активно зросла. І для того, аби метушливі та зайняті кияни змогли працювати та мали енергію навіть у літню спеку, вони могли придбати холодне молоко одразу на вулицях.

Фотографією продажів молока поділились у Facebook-групі “Клуб Корінного Киянина".

Читайте також: Кінні, парові і електричні: в мережі показали архівні фото київських трамваїв

Фото датується 1960-м роком. В дописі вказано, що "молоко, як, наприклад, квас, можна було випити в спекотний день на вулицях нашого міста".

Незважаючи на високі температури, місцеві жителі активно купували холодне молоко. Цей звичай, що здається дещо неординарним для сучасних мешканців столиці, мав під собою низку практичних та культурних причин.

У той час, коли сучасні технології зберігання та охолодження ще не були настільки розповсюджені, жителі столиці України знали, як знайти полегшення від літньої спеки, водночас підтримуючи традиції та місцеву економіку.

За відсутності широкого доступу до сучасних способів охолодження, холодне молоко вважалося одним з найкращих способів швидко охолодитись. Пити холодне молоко, як власне і квас, було особливо приємно у спекотні дні, коли інші напої, такі як гарячий чай або кава, здавалися менш привабливими.

Крім того, у той час панувала думка, що молоко має багато корисних властивостей, зокрема, воно вважалося засобом для підтримки гідратації та живлення організму важливими вітамінами та мінералами у спекотні літні дні.

Це був досить доступний продукт, адже у літні місяці сільськогосподарські підприємства навколо Києва збільшували постачання свіжого молока, що дозволяло місцевим жителям насолоджуватися ним у спекотні дні.

Нагадаємо, раніше ми показали, як виглядала трамвайна станція на Галицькій площі в Києві.

  • Вас також може зацікавити:

Як у Києві при Хрущові виглядали басейни просто неба: цікаві фото 1950-60-х років

"Таксі" чекають пасажирів: як виглядав залізничний вокзал у Києві в 1930-х роках, фото

Ошатно вбрані українці і гамірна торгівля на вулицях: архівне фото Києва у 1911 році