RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Києві вимагають демонтувати популярне місце серед туристів через загрозу національній безпеці

Арку Дружби народів у Києві вимагають демонтувати через загрозу національній безпеці, відповідне рішення вже ухвалила експертна комісія.

Про це повідомляє УІНП.

Експертна комісія Українського інституту національної пам'яті (УІНП) винесла висновок, що "Арка Дружби народів", перейменована на "Арку свободи українського народу", належить до символіки російської імперської політики та підлягає повному демонтажу.

Рішення комісії ґрунтується на результатах експертизи, проведеної групою істориків, мистецтвознавців та архітекторів. Експерти дійшли висновку, що монумент був збудований у 1982 році на честь знаменних подій, пов'язаних з імперською політикою, що проводиться Росією, таких як 60-річчя утворення СРСР і 65-ті роковини Жовтневої революції 1917 року.

Читайте також: У Києві з 1 квітня різко подорожчає транспортна карта

У своєму висновку комісія зазначила, що незважаючи на перейменування арки Київською міською радою на "Арку Свободи українського народу", монумент, як і раніше, містить радянські ідеологічні символи та смисли. Тим самим він становить загрозу національній безпеці України, звеличуючи радянське минуле та підриваючи українську державність.

“Розміщена в Хрещатому парку міста Києва Арка дружби народів, присвячена подіям, пов'язаним із здійсненням російської імперської політики (встановлена у 1982 р. з нагоди 60-річчя утворення СРСР та 65-ї річниці Жовтневого перевороту 1917 року), відноситься до символіки російської та підлягає повному демонтажу”, – повідомляє експертна комісія у своєму висновку.

Раніше ми повідомляли про те, що ціни на проїзд у комунальному громадському транспорті Києва не підвищуватимуться, поки триває військовий стан в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Пільги для українців у Європі: де можна безкоштовно їздити поїздами та автобусами

У Києві взяли на хабарі співробітника ТЦК, який "заробляв" на авто для армії

У Києві на станціях метро не можна сплатити за проїзд картою: що трапилося