RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Пільги для українців у Європі: де можна безкоштовно їздити потягами та автобусами

У деяких країнах Європи українські біженці мають змогу користуватися пільгами, які дають право пересуватися на громадському та залізничному транспорті безкоштовно.

"Апостроф" повідомляє, у яких країнах досі можна пересуватися безплатно.

Читайте також: В Україні створили мобільний додаток для пошуку роботи за кордоном

Хорватія

У Хорватії з березня поточного року громадяни України можуть безплатно їздити у поїздах тільки за умови оформлення смарткартки. За інформацією Хорватської залізниці, право їздити безкоштовно поширюється на потяги другого класу на всіх маршрутах всередині країни. Для цього достатнтньо мати при собі паспорт/посвідчення особи/рішення про дозвіл в'їзду до Хорватії. Щоб отримати смарткартку, потрібно роздрукувати заяву на сайті залізничної компанії, заповнити дані та подати заявку у касах 15 станцій.

Угорщина

Безкоштовний проїзд для українців діє у столиці Угорщини. Там пересуватися громадським транспортом без оплати можна буде до 30 червня поточного року.

"З ініціативи столичного муніципалітету безкоштовним проїздом, як і раніше, можна скористатися, пред'явивши український проїзний документ, придатний для ідентифікації особи", - повідомив Будапештський транспортний центр.

Право на безкоштовний проїзд мають біженці, які нададуть будь-який офіційний український документ.

Литва

У столиці Литви дозволено безкоштовно користуватися міським громадським транспортом. Достатньо лише пред'явити контролерам документ, що засвідчує особу, - ані квитки, ані будь-які інші документи не потрібні.

Словенія

У цій країні продовжили право для українців на безкоштовний проїзд у громадському транспорті Любляни. Норма діятиме аж до 4 березня 2024 року. Проте змінилися правила безкоштовного проїзду. Тепер треба звертатись у центральне відділення Potnicki center LPP, Slovenska cesta 56 а для оформлення іменної річної картки Урбана.

Швеція

Українські паспорти та посвідчення особи вважаються дійсним квитком у громадському транспорті Стокгольму. Як йдеться на сайті муніципальної транспортної компанії SL, таким чином влада міста прагне підтримати людей, які рятуються від війни в Україні.

Нагадаємо, українським громадянам літнього віку, які тимчасово проживають у Польщі, пояснили, як отримати пенсійні виплати.

  • Вас може зацікавити:

Держприкордонслужба пообіцяла повернути тих, хто втік від мобілізації: чи можливо це

Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули межу, отримати статус біженця

Фейк чи правда? Чи дійсно заборонять юнакам 15-17 років залишати Україну