RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Приходжу на могилу і плачу: як переживає тяжку втрату родина хлопця, вбитого на фунікулері

Рідні та близькі 16-річного Максима Матерухіна, який загинув у фунікулері в Києві три тижні тому, важко переживають втрату. Всі фактично щодня приходять на його могилу, а батьки проходять сеанси у психолога.

Про це розповів дядько загиблого Євгеній Клібановський в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Читайте також: Вбивство підлітка в Києві: працівниця фунікулера розповіла про останні хвилини життя хлопця

За його словами, зараз вся сім'я дуже важко справляється з горем. Зокрема, матір приймає заспокійливі, її підтримують як близькі, так і зовсім чужі люди.

"Батьки Максима у дуже тяжкому стані фізично і психологічно. Мама фактично живе на заспокійливих. До неї часто приходять подруги, щоб не залишати її саму. Підтримують зовсім чужі люди. Вона не може навіть з адвокатом спілкуватись, цим займається батько", - повідомив він.

Сам він з Максимом мав глибокі стосунки, адже не має власних дітей. Часто в дитинстві племінник проводив час з ним і бабусею. Тому його втрата є дуже болісною.

"Мені Бог діток не дав, тож Макс був моєю кровинкою... Зараз я встаю з болем, лягаю з болем. Приходжу на могилу до Максюші й просто сиджу, плачу, спілкуюсь із ним. Моя мама теж ледве тримається. Нічого страшнішого у світі не може бути, ніж втратити дитину", - пояснив чоловік.

Також він розповів, що сім'я зараз ходить до психолога, якого їм найняла компанія "Нова пошта". Зокрема, його молодший брат теж важко переживає горе втрати.

"9-річний брат важко переживає втрату. Коли не стало Максюші, ми Дані сказали, що він у лікарні. Після того малий запитав сестру: "Мам, ну ж ти молишся, щоб Максимчик вижив?". А ми знали, що Макса уже нема. Наступного дня сказали Дані про це, і він дуже довго сидів, малював, там щось писав Максу", - повідомив він.

Також друзі та однокласники Максима тяжко справляються з втратою, часто приходять на могилу до друга, залишаючи квіти і улюблені солодощі.

Спортивний тренер загиблого хлопця розповів, що команді дуже бракує Максима.

"Тренер Макса розказує, що його команда не може повноцінно грати, хлопці понурі, дуже важко переживають втрату", - розповів дядько.

Окрім того, родину дуже підтримали багато абсолютно незнайомих людей, які дізнались про втрату. Слова підтримки від українців надходили навіть з-за кордону.

Раніше ми публікували нові подробиці вбивства підлітка в фунікулері.

  • Вас також може зацікавити:

Вбивцю хлопця у фунікулері "відмазують"? Очевидець трагедії розповів, як все було насправді

Правоохоронцю, який вбив підлітка у фунікулері, оголосили підозру - яке покарання "світить" злочинцю

На хлопця підступно напав дорослий чоловік: що відомо про юнака, якого вбили у фунікулері