RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У Києві біля вічного вогню затримали відому комуністку: на поміч їй набігла купа "співчуваючих"

Сьогодні, 9 травня, в Києві трапився інцидент із відомою комуністкою – жінка разом з чоловіком у радянській формі із забороненою символікою намагалась пройти до Меморіалу Вічної Слави у Києві та покласти квіти. Поліція хотіла повідомити про правопорушення, коли за пару почали заступатись "небайдужі".

Про це інформували місцеві Telegram-канали.

Читайте також: У Києві вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: всі подробиці скандалу

В одному з Telegram-каналів показали відео, де пара людей, вдягнута у військову форму з орденами радянських часів, прогулювалася в Києві біля вічного вогню. Як зауважується в групі, вони прийшли "покласти квіти "дідам"". На відео можна помітити Галину Савченко – це відома комуністка, яку вже не раз фіксували за порушенням закону про заборону радянської символіки.

На кадрах можна помітити, як до пари підійшла поліція – хотіли повідомити про правопорушення стосовно радянської символіки. Натомість поряд почали збиратись перехожі, хто підтримував таку "демонстрацію". Люди почали захищати пару у радянській формі, агресивно комунікували з представниками поліції в той час, коли ті намагались їм пояснити, в чому правопорушення.

На іншому відео зафіксували розмову з відомою комуністкою, яка наголосила, що нібито "день перемоги ніхто не скасовував". Вона намагалася суперечити представникам поліції, адже не вбачала свого правопорушення.

Поліція почала складати на неї адмінпротокол за носіння радянської символіки.

Варто нагадати, що 9 квітня 2015 був прийнятий Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Це основний декомунізаційний закон в Україні, який засуджує пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також використання відповідної символіки, визначає правові основи заборони та відповідальність за порушення закону.

Цікаво нагадати, що 5 років тому Галина Савченко також приходила на парад в радянській військовій формі та в пілотці з радянською зіркою. Тоді поліція намагалася заарештувати жінку. Проте при спробі посадити її в авто у справу втрутилися "однодумці" Галини. Інцидент тоді вдалося зафіксувати на відео.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Закарпатті сталась стрілянина біля ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

Під Києвом авто з пасажирами на швидкості влетіло у вантажівку: відео моменту смертельної ДТП

У Києві в ДТП на Кільцевій Land Cruiser "приліг" відпочити: відео з місця

У Києві маршрутка влетіла у КамАЗ: фото і дані про постраждалих