RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Великдень в Києві 2021: що буде з роботою церков і які заборони збережуться після зняття локдауну

У Києві посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень на Великдень і поминальні дні, незважаючи на скасування локдауну з 1 травня.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

За словами мера, б Удут направлені додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони в місця масового скупчення людей, а також в парки і сквери. Під час Великодня і в поминальні дні буде регулюватися ситуація на кладовищах і в релігійних установах.

Всіх конфесій рекомендували проводити служби онлайн і дотримуватися карантинних обмежень усередині приміщень; освячувати кошика потрібно на вулиці, з дотриманням соціальної дистанції.

"Але сьогодні головне - зберегти життя і здоров'я людей. Це - найважливіше ... ми будемо послаблювати карантин поступово, з урахуванням ситуації. Тому що важливо не втратити контроль над поширенням хвороби і не допустити нового інфекційного вибуху. Прошу всіх бути обережними і відповідальним і! ", - підкреслив Кличко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Київ втрачає свою культурну спадщину, бо Мінкульт не бажає вносити пам'ятники культури в держреєстр.