RU  UA

Ніч в музеї: в Києві любителів квестів порадували незвичайною пригодою

До Дня музеїв, який у світі відзначають 18 травня, у столичному ВДНГ влаштували справжній квест. Його учасникам дозволили самостійно, за допомогою підказок, активувати деякі експонати.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Нічну пригоду на ВДНГ влаштовують раз на рік до Міжнародного дня музеїв. За легендою, відвідувачі самостійно таємно проникли всередину. Вони першими пройдуть маршрут без екскурсоводів поруч.

Перша локація у нічному музеї - це футуристичний велосипед. Крутити педалі на ньому виявилося доволі легко.

Наступні випробування треба проходити у парі. На допомогу журналісту Апостроф TV Дмитру Лісовському прийшла Каріна Король. Дівчина змалечку досліджує винаходи.

Вказівки до завдань дає сама керівниця музею. Голос із динаміків лунає наживо.

"Я сподіваюся, ви звірили свої відповіді і ви готові йти далі", - зазначила керівниця.

Далі на гостей чекав звуковий передавач. Влаштований він, як гра з дитинства - "зіпсований телефон": один диктує, інший - слухає та передає почуте для запису.

Наприкінці подорожі учасники квесту вивчали сонячну систему. Після обов’язкового маршруту світло усюди увімкнули, і відвідувачі могли самостійно вивчити інженерні пристрої.

Хоч і робітників у залі видно не було, насправді ж над квестом одночасно працює 12 людей. Журналістів у кімнату з камерами не пустили. Це, мовляв, інженерна таємниця.

Якщо під час екскурсії виникають технічні проблеми, про них повідомляють через месенджер. У процес екскурсії працівники музею не втручаються.

Через карантинні обмеження у групу набирають до трьох десятків людей. Загалом усе триває декілька годин. Вартість незабутньої нічної пригоди становить 600 гривень.