RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На прем’єру пропагандистського фільму: в мережі згадали архівне фото з київського культурного життя

Завдяки архівним світлинам можна не лише побачити, який вигляд мали перші кінотеатри у Києві, але й прослідкувати, що показували киянам у середині минулого століття. Зокрема, у кінотеатрі "Жовтень" крутили фільм "300 років тому...".

Фото опублікували на Facebook-сторінці "Спрага: в Києві цікаво".

"Кінотеатр "Жовтень", 1956 рік. Прем'єра фільму "300 років тому".", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що автором фото є Юлія Федорова.

На передньому плані знімка можна побачити молоду пару на тлі кінотеатру. Біля самої будівлі - ще з десяток людей у пальтах та кашкетах.

Варто зазначити, що фільм "300 років тому…" — це український радянський пропагандистський фільм 1956-го року про події часів Хмельниччини, знятий на Кіностудії ім. О. Довженка.

Читайте також: Приховує безліч давніх таємниць: історія знаменитого будинку Трубецьких у Києві, фото

Сюжет фільму описує боротьбу українського козацтва на чолі з Богданом Хмельницьким проти польських магнатів, яка завершилась Переяславською радою.

Стрічка насичена динамічними батальними сценами, які були зняті на високому рівні, що є типовим для творів В. Петрова. Також варто відзначити вдалий вибір музичного супроводу — українські народні пісні, які звучать у фільмі, дійсно додають йому колориту. Цьому було приділено особливу увагу композитором К. Данькевичем, який відповідав за саундтреки.

Попри це, сценарій пронизаний великою кількістю пропаганди та заангажованості, що було характерно для того періоду. Але навіть це не завадило надовго вилучити фільм з публічного кінопрокату.

Раніше ми розповідали, як виглядав Київ у 1918 році.

  • Вас може зацікавити:

Як понад 100 років тому в Києві будували Бесарабський ринок: історичні фото

Коли з’явилися перші автомобілі на вулицях Києва: в мережі згадали історичні фото

На його сцену виходили зірки світової величини: як будували кінотеатр "Київська Русь" у Києві, архівні фото