RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Приватизація заводу "Більшовик" не відбулася: названо причину

Антимонопольний комітет не дав приватизувати АТ “Перший київський машинобудівний завод” (“Більшовик”) у Києві .

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольники дослідили обставини та дії учасників аукціону з продажу пакету акцій заводу. Вони розглянули заяву про надання ТОВ "Дженерал Коммерс" дозволу на придбання акцій, що забезпечило б перевищення 50% голосів у найвищому органі управління АТ "ПКМЗ".

Комітет встановив, що ця заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв щодо попереднього отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб'єктів господарювання.

З огляду на невідповідність вимогам Положення заяву було залишено без розгляду.

За даними "Економічної правди, власником ПКМЗ став консорціум інвесторів, серед яких власник компанії "А-девелопмент" Олексій Баранов та компанія UDP під керуванням Андрія Іванова. Акціонером UDP також Василь Хмельницький.

Нагадаємо, аукціон, у якому брали участь три претенденти, відбувся 27 жовтня. Стартова ціна пакету акцій АТ "Перший київський машинобудівний завод" становила 1389017000, 00 грн.

Остаточна вартість перевищила початкову всього на 40 млн. грн. і склала 1 429 017 000,00 грн. Різниця відповідає лише двом крокам.

Також повідомлялося, що про продаж заводу "Більшовик" конкретному покупцеві могли домовитися заздалегідь, а сам аукціон справляє враження простої формальності, на що вказує кілька ознак.

Так, аукціон тривав лічені хвилини, а учасники навіть не намагалися симулювати боротьбу. Зазвичай такі торги тривають набагато довше.

Окрім того, на момент продажу різні частини об'єкта торгів (будівлі та ділянки) були обплутані труднощами, пов'язаними з правами оренди та власності. На думку експертів, певна група людей системно працювала на те, щоб відлякувати потенційних покупців.