RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Київавтодору не вистачає технічної солі: як боротимуться з ожеледицею

Через бойові дії та припинення роботи підприємства "Артемсіль" КМДА змушена шукати інших постачальників технічної солі, у яких розцінки на продукцію у кілька разів вище.

Про це повідомляє прес-служба "Київавтодору".

У відомстві зазначили, що столиця активно готується до погіршення погодних умов та зимового періоду. "Київавтодор", станом на 25 вересня, підготував 433 одиниці техніки із 537 запланованих.

Спецтехніка наразі проходить повний техогляд та ремонт, щоб взимку могла боротися з ожеледицею. Також продовжується закупівля посипальних матеріалів на фоні дефіциту технічної солі в Україні. Через те, що держпідприємство "Артемсіль" припинило свю роботу, КМДА змушена шукати інших постачальників, у яких розцінки на продукцію у кілька разів вище.

Читайте також: Величезні пробки, ДТП та натовпи в метро: фото та відео транспортного колапсу у Києві

"Вартість цього реагенту в 5-6 разів вища, ніж у ДП "Артемсіль". Через ситуацію, яка склалась із постачанням солі, збільшено закупівлю піску. Цього сезону дорожники змушені будуть частіше використовувати піщано-соляну суміш для обробки доріг і тротуарів. Наразі заготовлено близько 55 тисяч тонн піску", - продовжили у прес-службі "Київавтодору".

Окрім цього, спеціалісти розглядають можливість придбання соляного розчину або рідкого природного бішофіту, які також можуть боротися з ожеледицею.

Раніше ми розповідали, що комунальники у Києві клали новий асфальт під час снігопаду.