RU  UA

Ажіотаж на заправках у Києві: економіст розповів, чи вистачить бензину

Ажіотаж, що виник на АЗС у Києві після ранкового ракетного удару росіян - це чиста паніка населення. На ринку на сьогодні є достатній обсяг пального.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив економіст Олег Пендзин.

"На сьогоднішній момент ми маємо достатній обсяг паливно-мастильних матеріалів, щоб забезпечити потреби ринку. Крім того, ми не чули про те, що ці ракети поцілили у нафтові бази чи місця, де на сьогоднішній момент зберігаються запаси пального. Тобто загальний обсяг пропозиції є достатнім", - зазначив Пендзин.

Економіст додав, що вже до вівторка ситуація на заправках повинна змінитися.

"Те, що ми бачимо на заправках - це, відверто кажучи, чиста паніка. Люди починають згадувати 24 лютого і переживають. Ще й на тлі ракетного удару з'явилася інформація з приводу певних речей, пов'язаних з Білоруссю. Але давайте будемо абсолютно спокійними з точки зору, що ЗСУ абсолютно чітко контролюють ситуацію на північному кордоні. Наголошую, що все, що пов'язано з чергами на АЗС - це виключно панічний ажіотаж. Я абсолютно впевнений, що завтра все буде більш менш спокійно і все повернеться в нормальний режим роботи", - підкреслив Пендзин.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня російські окупанти завдали масовані ракетні удари по українських містах.