RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Інфраструктура

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Графіки більше не актуальні: у Києві та області вводять більш тривалі відключення електроенергії

Російські окупанти завдали нових ударів по енергосистемі України, вона знову отримала пошкодження. У зв'язку з цим "Укренерго" вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та області.

Про це повідомляється Telegram-каналі КМДА.

"Росія знову атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведено низку критично важливих об'єктів країни. У результаті в Києві та області виник дефіцит потужності у розмірі 30% споживання", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що графіки стабілізаційних відключень, складені напередодні, більше не актуальні. Найближчими днями буде застосовано більш жорсткі та тривалі відключення електропостачання.

Читайте також: Як зробити просту масляну свічку: корисний лайфхак

Українців просять дотримуватися режиму економії електроенергії: включати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії вранці з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів закликають обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Раніше "Апостроф" публікував поради міністра енергетики у 2019-2020 роках Олексія Оржеля, які кроки слід зробити, щоб підготуватися до можливих критичних ситуацій зі світлом.