RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.15
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.15
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У Києві злетять ціни на проїзд в метро: скільки платять в інших країнах

У Києві планують збільшити тарифи на проїзд в метро, але точну вартість поки не називають. При цьому в метрополітенах інших країн ціна однієї поїздки істотно відрізняється від української.

Про це повідомляє "Сегодня".

"Київський метрополітен" стверджує, що собівартість однієї поїздки - більше 21 грн. Ціна була заниженою, так як останній раз тариф переглядали ще в 2008 році.

Найнижчі ціни на проїзд в метро

Найдоступнішим вважається метрополітен у Пхеньяні - столиці Північної Кореї. Проїзд там обійдеться в 5 вон (15 українських копійок). Те ж саме метро вважається одним з найглибших у світі - є станції, побудовані на 120 метрів нижче поверхні землі.

За користування метро в столиці Аргентини - Буенос-Айресі - потрібно віддати всього 12,5 песо, або 3,64 грн. Таку ціну можна пояснити станом підземки. Вважається, що в Буенос-Айресі найстаріші в світі вагони метро. Приблизно стільки ж - 3,76 грн, або 10 рупій - коштує проїзд в делійському метро (Індія).


Найвищі ціни на проїзд в метро

Найдорожче метро - в Лондоні, яке також є і найстарішим в світі 1863. Один квиток в ньому варто 4,90 фунтів стерлінгів, або близько 155,11 грн. При цьому метро в Лондоні не субсидується урядом, на відміну від інших країн. Тобто фактично самооплачується.

Найбруднішим вважається метро Нью-Йорка, проїзд в якому майже в 7 разів дорожче, ніж в київському. Дорогі метро в шведському Стокгольмі (118,9 грн, або 36 шведських крон) і в столиці Данії - Копенгагені (121,81 грн, або 27 данських крон).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в центрі Києва в ніч на п'ятницю, 28 травня, проходили антитерористичні навчання.