RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Києві частині водіїв дозволять користуватися парковками безкоштовно: названо категорії

У Києві люди з інвалідністю, учасники бойових дій та інші категорії, передбачені законом, в автоматичному режимі повинні забезпечуватися пільгами на парковку.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Для ідентифікації пільговиків, інспекції з паркування необхідно мати доступ до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків, розпорядником якого є Міністерство соцполітики.

Заступник голови КМДА Костянтин Усов під час наради в міністерстві соціальної політики України запевнив, що як тільки буде отримано доступ до відповідної інформації, місто готове забезпечити пільговикам безкоштовну парковку.

При цьому, інтеграція з реєстром Мінсоцполітики дозволить інспекторам отримувати інформацію про наявність пільги у власника автомобіля не контактуючи з ним особисто.

"Реєстр пільговиків вкрай необхідний для стовідсоткового розуміння міста, як поліпшити і полегшити життя громадян. А також для формування повноцінної екосистеми цифрових сервісів Києва та України", - зазначив заступник голови КМДА Петро Оленич.

Своєю чергою заступник міністра соціальної політики України Валерій Бушков, повідомив, що міністерство готове почати взаємодію з надання доступу до реєстру пільговиків.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 червня на дорогах України діють нові правила для водіїв великогабаритного транспорту. Вони торкнуться тих, хто їздить на машинах з фактичною вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.