RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Києві подорожчала парковка: скільки будемо платити

У Києві з 1 липня встановлено нові тарифи на паркування авто у центрі та поблизу центру міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Згідно з розпорядженням №1459, у першій зоні (центр) вартість паркування становитиме 35 грн/год, а в другій зоні (прилеглі до центру території) - 25 грн/год. У спальних районах Києва тариф не змінюється - 5 грн/год.

За неуплату на платній парковці водію загрожує штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно. Оплатити послугу можна через додатки "Київ Цифровий", "Приват 24", Easy Pay або через інтернет-сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою можна оплатити в терміналі Easy Pay.

У робочі дні з 22:00 до 8:00, а також у вихідні та святкові дні паркування лишається безкоштовним. У КМДА запевнюють, що перші два тижні інспектори не штрафуватимуть водіїв за несплату за новими тарифами. Такий період лояльності триватиме два тижні – із 1 до 16 липня. Якщо інспектор виявить авто порушника, він покладе на лобове скло роздруковану довідку з роз'ясненням про розмір штрафу та порядок оплати

Заступник голови КМДА Констянтин Усов також наголосив, що всі майданчики будуть обладнані табличками, на яких буде вказано чинний тариф, а також QR-код для зручного переходу до механізму оплати.

Дохід від паркування буде спрямований до фонду міського бюджету, з якого фінансуватимуть громадський транспорт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на базі сервісу "Київ Цифровий" запрацює програма, яка дозволить киянам шукати паркомісця, а владі - дізнатися, чи потребує місто додаткових паркінгів.