RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Понад 1500 жителів Дарниці об’єдналися заради розвитку озера Вирлиця

Справа упорядкування берегів озера Вирлиця, що у Дарницькому районі столиці, схоже має всі шанси втілитися незабаром у конкретні справи. Незадовго до нового року ЗМІ повідомляли про створення місцевими жителями ініціативної групи з вирішення питань Вирлиці. І от зараз стало відомо, що ця ініціатива формалізувалася шляхом створення Громадської організації "Нова Вирлиця".

Це означатиме, що побажання мешканців Дарниці з упорядкування Вирлиці відстоюватиме тепер офіційнозареєстрована у Мінюсті організація.

Станом на середину січня підтримку діям ГО "Нова Вирлиця" висловили більш ніж 1500 жителів дарниці. Саме стільки підписів стоїть під офіційним документом - так званою місцевою ініціативою, який переданий до київської міської влади. Згідно з законодавством, КМДА не може ігнорувати цей документ і повинна відреагувати на нього належним чином.

Що включає місцева ініціатива, з якою виступає ГО "Нова Вирлиця"?

"Пропонуємо вжити організаційно-правових заходів з впорядкування об'єктів благоустрою (територій загального користування), облаштування зони рекреації водного об'єкту (екопарку) та берегоукріплення ділянки, що межує з водним об'єктом – озеро Вирлиця в комплексі з дренажною системою, що дозволить стабілізувати негативний вплив грунтових вод на конструкції станції метрополітену "Вирлиця" і прилеглих перегінних тунелів", - йдеться, зокрема, у листі на адресу КМДА..

Відтак, найголовніше - це перетворення занедбаного звалища, яке являють собою береги озера, на впорядкований, доступний для кожного мешканця Києва і гостей столиці еко-парк із рекреаційною зоною.

Окрім того, ГО піднімає надзвичайне важливе питання укріплення берегу Вирлиці, адже теперішній стан прибережної зони досить небезпечний і загрожує катастрофічними наслідками зеленій гілці метро - аж до затоплення станції "Вирлиця".

Також місцева ініціатива ГО "Нова Вирлиця" передбачає значне розвантаження транспортних автомобільних шляхів, а саме будівництво нової дороги до мікрорайону Бортничі та будівництво перехоплюючого паркінгу.

"Ми всі є небайдужими до долі Вирлиці, яка так чи інакше буде озером, яке радуватиме усіх нас і наших дітей, своєю красою і чистотою бо ми, разом з вами, твердо налаштовані реалізувати мету нашого об’єднання!", - заявляють представники ГО "Нова Вирлиця" і пропонують всім бажаючим долучитися до діяльності новоствореної громадської організації.