RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Живемо у суворих реаліях: Кличко пояснив, яким буде опалювальний сезон у Києві

Найближчий опалювальний сезон буде дуже важким для України. Мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготувати теплий домашній одяг та теплі ковдри, бо у квартирах узимку буде прохолодніше, ніж зазвичай.

Про це Кличко сказав в інтерв'ю "Бабелю".

"Не хочу заспокоювати всіх і говорити, що все буде добре. Ми живемо у суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ - відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що дорожчати він не буде", - зазначив мер столиці.

Кличко додав, що у реаліях повномасштабної війни з Росією не можна виключати терористичні акти з її боку та атаки по газонасосних станціях.

"Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. Насамперед вони підуть на лікарні, на сади та школи. Ми зробимо все можливе та неможливе, що залежить від нас, щоб у будинках було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в будинках буде на кілька градусів нижче за норму. Норма – 21 градус, а може бути 19 або 18", - попередив київський градоначальник.

Він попередив, що можливі і перебої з електрикою, але влада зробить усе для того, щоб цього не було.

"Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення або не буде газу, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який необхідний для вирішення проблеми", - резюмував Кличко.

Як повідомляв "Апостроф", Україна планує закуповувати газ у Норвегії.