RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Колись там оперував сам Амосов: в центрі Києва пустує історична будівля колишньої лікарні. Фото

В Києві неподалік "Золотих воріт" на вул. Рейтарській, 22 знаходиться колишня лікарня Швидкої допомоги, яку збудували у 1910-ті роки. Свого часу тут оперував сам Микола Амосов. Однак зараз будівля не використовується і з кожним роком стає все більше занедбаною.

На стан історичної пам'ятки звернули увагу в тематичній спільноті "Спрага": в Києві цікаво" у Facebook.

Читайте також: Були прихистком ще в дохристиянські часи: як виглядають древні Китаївські печери в Києві

Зараз в будівлі розташовується міська клінічна лікарня №16 і вона перебуває у власності Міністерства охорони здоров'я. Але у порожніх вікнах будинку свище вітер - будівля не використовується.

На дверях - табличка: "Київська медична академія післядипломної освіти імені Шупика", поруч з нею написано, що корпус №1 знаходиться на реконструкції.

За словами активістів, будинок пустує із середини 1990-х. Наразі будівля не законсервована і туди, за бажання, може залізти будь-хто. Тож з кожним роком будинок все більше страждає і руйнується від візитів бомжів та молоді, яка шукає пригод.

"Там, де раніше були складські господарські приміщення, зараз – лікарня. І навпаки. У багатоповерховому будинку, який раніше був лікарнею, тепер нічого немає. Воно покинуте, і лише перші поверхи використовуються як склад", - розповів Аркадій Пушкаренко.

Нагадаємо, у мережі оприлюднили фото Залізної церкви на Галицькій площі, що була знищена більшовиками у 1931 році минулого століття.

  • Вас також може зацікавити:

Київ на малюнках Тараса Шевченка: в мережі показали, як виглядала столиця на початку 19-го століття. Фото

Як виглядав Київ у 1970-1980 роках: у мережі показали історичні фото

Як виглядала Оболонська набережна в Києві 70 років тому: у мережі показали архівне фото