RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Рецепт для виходу з новорічних свят: як приготувати наваристу царську уху "по-столичному"

Після новорічних свят і ймовірно бурхливого святкування, треба приходити в форму, і для цього можуть допомогти наваристі і смачні перші страви. Заразом вони допоможуть і зігрітися в холодну пору.

Для цього пропонуємо завітати до кулінарії на ринку "Столичний" у Києві.

"Ми готуємо чисто домашні страви, те, що готуємо вдома: це борщ, це солянка, уха зі звичайної річкової риби. Всі перші страви готуються зранку, окрім борщу, тому що борщ має бути настояний. Наш борщ дуже смачний, на яловичині. Готуємо його звечора, бо український борщ має бути настояний, гарний і густий. І соляночку стараємося заготовити, вона займає дуже багато часу. Зранку – супчики, бульйончики, уха", - розповідає кухарка кулінарії на "Столичному" Людмила Баюк.

Продавець зі "Столичного" Олександр також розповів свій рецепт, як приготувати якісну уху вдома.

"Я варю її з бульйону на півні. Потім півень з кістьми осетра. Це вариться, проціджується і ми додаємо палтус, сьомгу і шматки осетра, і це царська уха", - розповів він, і додав, що знадобиться приблизно 700 грамів кожної риби на 10-літровий казан.

Щодо цін: палтус на "Столичному" коштує 650 гривень за кг, сьомга – 570 грн, осетр – 850 грн. Проте на ринку можна придбати вже готовий набір для ухи. Перші страви ж "готової" кулінарії коливаються у межах 100-150 гривень, комплексний обід (з першою стравою, другою з гарніром і салатом) обійдеться у 175 гривень.