RU  UA

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Вибух у будинку під Києвом: названо попередню причину трагедії

Причиною вибуху та пожежі в багатоквартирному будинку в с.Білогородка Бучанського району під Києвом міг стати не витік газу, а граната або інший вибуховий пристрій.

Про це з посиланням на ДСНС повідомляє "Суспільне".

"Причиною вибуху точно не був газ. За свідченнями місцевих жителів, вибух був досить потужним. Можливо, ми маємо справу з вибуховим пристроєм, гранатою або чимось подібним", - заявив Сергій Майстренко, заступник начальника Головного управління з питань реагування на надзвичайні ситуації ДСНС в Київській області.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, в результаті вибуху загинули два чоловіки. Пожежу було локалізовано о 16:28, а о 19:03 - ліквідовано. Від ДСНС було залучені 62 людини особового складу і 15 одиниць техніки.

Повідомлялося, що на третьому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку в Білогородці стався вибух з подальшим горінням. Постраждали вісім осіб, серед них - 13-річна дитина, стан якої важкий.

При пожежі займання перекинулося на 4-й і 5-й поверхи, а також дах будівлі, тому довелося евакуювати близько 40 осіб. Частина з них змогла залишитися у родичів або знайомих. Для решти в місцевому будинку культури був облаштований центр допомоги і місце для ночівлі.

Нагадаємо, що рівно рік тому 21 червня 2020 на житловому масиві Позняки в Дарницькому районі столиці, вибухнув газ в десятиповерховому будинку. Аварія сталася за адресою: вулиця Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті обрушилися перекриття між четвертим, п'ятим, шостим і сьомим поверхами. Тоді загинули п'ятеро людей.