RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Стрілянина в поліцейських в Голосієво: фото, відео і всі деталі НП

Вдень 7 липня в Голосіївському районі Києва чоловік поранив двох людей і замкнувся в своїй квартирі. Щоб затримати злочинця в столиці провели спецоперацію.

"Апостроф" зібрав всю важливу інформацію про резонансну подію.

Читайте також: Київський стрілок затриманий: всі подробиці про стрілянину з місця подій

Перші повідомлення про стрілянину в Голосіївському районі з'явилися в соціальних мережах близько 11:00 і довгий час ніяких офіційних коментарів від поліції не надходило.

Спочатку в ЗМІ писали, що стрілок після поранення двох поліцейських застрелився сам, але цю інформацію швидко спростували.

З'ясувалося, що стрілок замкнувся у своїй квартирі, а стріляв він навіть не відкриваючи двері з рушниці. Поранення отримали двоє людей (попередньо - це два правоохоронця, хоча є інформація і про те, що в числі постраждалих цивільний). Постраждалі нібито стояли за дверима в момент пострілу.

Про стан постраждалих не повідомляється, відомо лише про те, що вони госпіталізовані. Один отримав вогнепальне поранення руки, а інший - поранення в обличчя.

Під будинком злочинця зібралися десятки силовиків, які готувалися до штурму квартири. Через деякий час київський стрілок по телефону говорив з родичем. На телефоні було видно ім'я - Іван Мартинюк. У розмові він згадав, що йому 38 років. За словами чоловіка, "квартиру штурмує поліція і до нього не допускають адвокатів".

Пізніше почався сам штурм, в момент якого з квартири почав йти рясний дим. Через кілька хвилин стрілка затримали і відвезли в поліцейській машині.

У будинок же в терміновому порядку вирушили рятувальники, які про всяк випадок евакуювали інших мешканців.

Пізніше з'ясувалося, що стрілець підпалив квартиру перед штурмом.

У поліції після затримання повідомили, що конфлікт стався між старим і новим власником квартири. Поліцейські намагалися вирішити конфлікт шляхом переговорів, але чоловік не погодився і вирішив підпалити квартиру.

У момент штурму зі стрільцем була і жінка, але вона не була в заручниках. За непідтвердженою інформацією, чоловік почав розливати в квартирі бензин.

На даний момент за фактом НП почали кримінальне провадження за статтею "замах на життя співробітника правоохоронного органу".