RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Штам "Дельта" вбив пацієнта київської лікарні

У Києві в Олександрівській лікарні у вівторок, 27 липня, помер один з шести пациєнтів, які заразилися небезпечним ковід-штамом "Дельта".

Про це заявила директор лікарні Людмила Антоненко, передає Kyiv Media.

Померлий пацієнт - один з 4 заражених, які повернулися в Україну з Росії.

Раніше в Департаменті охорони здоров'я заявляли, що шестеро заражених зі штамом "Дельта" різного віку - їм від 21 до 73 років.

За словами медиків, дельта-штам найбільш агресивний і швидкий, ніж інші: у пацієнтів на 2-3 день після госпіталізації різко знижується сатурація, вони не можуть самі дихати.

Ситуація в Києві з коронавірусом може погіршитися через проведення в столиці хресної ходи, на яку приїхало багато людей з Росії.

думаю, буде дуже великий підйом захворюваності, тому що я хочу ще раз наголосити, що із хворих тестованих, які приїхали із Росії, всі вони позитивні на "Дельту". Тому якщо це ми спостерігаємо от таку ходу, то я думаю, що буде великий підйом захворюваності", - розповіла Антоненко.

Ка повідомляв "Апостроф", вакцини, якими прищеплюють українців, здатні зупинити поширення штаму коронавірусу "Дельта" - це AstraZeneca, індійська Covishield зроблена в Китаї або Італії, CoronaVac, Moderna і Pfizer.