RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Події

Новини

28 вересня

Всі новини

Названа причина пожежі в Костелі святого Миколая

Займання в старовинному органі призвело до пожежі в Костелі Святого Миколая в Києві.

Про це повідомив глава МВС Денис Монастирський в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, коротке замикання в органі призвело до займання під час репетиції в Костелі.

"Попередній висновок, що причиною загоряння було коротке замикання в органі, тому що загоряння було під час репетиції, яка проводилася після 21.00", - заявив Монастирський і зазначив, що за фактом НП відкрито кримінальне провадження через порушення правил пожежної безпеки, а зразки з будівлі взяли на експертизу.

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко в Telegram повідомив, що вогонь знищив старовинний орган в Костелі Святого Миколая. Після пожежі профільне міністерство займеться "детальною оцінкою ушкоджень костелу, щоб скласти перелік термінових протиаварійних та реставраційних робіт".

Через якийсь час глава МВС Денис Монастирський в своєму Facebook розповів, що персонал не відразу викликав рятувальників на місце НП, намагаючись самостійно ліквідувати загоряння, через що були втрачені "дорогоцінні хвилини".

Співробітники ДСНС, за словами міністра, спрацювали оперативно і були на місці НП через шість хвилин після виклику.

"Звичайно, попереду велика робота по відновленню однієї з архітектурних перлин столиці. Доведеться будувати новий орган. Однак головне, що завдяки швидким та професійним діям рятувальників ніхто не загинув, а конструкція будівлі, за попередніми висновками фахівців, не зазнала пошкодження", - продовжив Монастирський і зазначив, що силовики розглядають всі можливі версії пожежі в Костелі святого Миколая в Києві.

Раніше ми розповідали, що в Міністерстві повідомили нові подробиці пожежі в Костелі Святого Миколая.