RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Події

Новини

28 вересня

Всі новини

Серед загиблих є дитина: Кличко розповів про жертви війни серед мирних громадян у Києві

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до жителів міста із проханням не виходити на вулицю, запевнив, що військ РФ у столиці наразі немає та розповів про кількість жертв Києві з початку війни.

Відповідне відеоповідомлення він опублікував на своєму Telegram-каналі.

Відзначається, що попри відсутність російських військових у столиці, наші військові, правоохоронці і терборона продовжують виявляти і знешкоджувати диверсантів.

Так, під час нічних зіткнень та перестрілок було знищено кілька великих диверсійних груп.

“Саме задля безпеки мешканців ми запровадили комендантську годину до завтрашнього ранку. Не виходьте на вулиці. Вийти можна тільки, якщо, за сигналом повітряної тривоги, ви йдете в укриття”, - заявив мер.

Кличко зауважив, що, попри початкові твердження окупантів не чіпати мирних жителів, Росія обстрілює житлові квартали в столиці України та вбиває українців по всій країні.

“У Києві, від початку атаки, з 24 лютого, загинули або померли 9 мирних жителів, в тому числі одна дитина. 4 невідомих особи та 18 військових і бійців теробони. Поранені 106 людей, із них 47 цивільних. Зокрема троє дітей. В тому числі 17-ти річний курсант”, - резюмував мер.

Раніше ми писали, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відкрито підтримав вторгнення Росії в Україну та відправив свої війська до нашої країни.