RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Дві країни від них відмовилися: розслідувач розповів про модель гелікоптера, що впав у Броварах

Причиною падіння гелікоптера на дитячий садок у Броварах може бути сам літальний апарат, зокрема, умови його придбання - від вертольотів цієї моделі відмовилися дві країни, перш ніж їх придбала Україна.

Про це розповів заступник головного редактора "Наші гроші" Юрій Ніколов на Facebook-сторінці.

За попередньою інформацією, керівництво МВС, що загинуло в авіакатастрові, летіло на гвинтокрилі моделі Airbus Helicopters H225 Super Puma, історія придбання якого була досить цікавою.

Читайте також: Авіакатастрофа у Броварах: усі подробиці про загиблих керівників МВС

Ніколов наголосив, що близько десяти років тому, Норвегія замовила в авіабудівної компанії Airbus десятки цих гелікоптерів, аби за допомогою них транспортувати буровиків на бурові установки у Північне море. Все було добре, допоки один з них не розбився, внаслідок чого загинуло 13 людей.

"Норвежці склали докупи все, що знали й взагалі відмовились від всіх тих вертольотів цієї марки. Паралельно такі самі вертольоти замовляла Польща. І коли дізналась про рішення норвежців – теж швиденько відмовилась від них", - пояснив журналіст.

Водночас тодішнього Міністра МВС України Арсенія Авакова ці факти не зупинили і він викупив ці гелікоптери для потреб МВС та ДСНС України.

"В угоді прописали, що 34 вертольоти мають бути новими, а 21 – вживаними, 2007-2012 років випуску зі ступенем зносу 50%. Вживані були саме ті, які літали в Норвегії. Я не знаю чи катастрофа відбулась через несправну техніку, чи помилку пілота, чи диверсію. Я просто нагадую історію, яку купа людей за ці п'ять років вже гарантовано забула. Для розширення контексту", - резюмував Юрій Ніколов.

Раніше ми писали, що очевидці розповіли про останні хвилини перед падінням вертольота.