RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Украв мільйони гривень на ремонті доріг: на Київщині директору компанії повідомили про підозру, фото

Поки деякі дискутували, чому під час широкомасштабної атаки російських окупантів на Україну мільярди гривень "катають в асфальт", на Київщині директор компанії тихцем привласнив собі 121 млн грн державних коштів на ремонті доріг – йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція України у Telegram-каналі.

Так, користуючись службовим становищем, зловмисник привласнював собі державні кошти упродовж двох років – у 2019-2020 роках він вносив у документи неправдиві відомості щодо обсягів та якості виконаних підрядних робіт. Таким чином, йому вдалося заволодіти 121 млн грн державних коштів.

Читайте також: Слідкував і передавав дані до ФСБ: на Сумщині затримали священика УПЦ МП

"На підставі отриманих доказів поліцейські під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомили про підозру директору компаній в галузі будівництва доріг. Йому інкримінують розтрату коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 6 млн грн застави. Також підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Сумщині затримали російського агента, який намагався влаштуватися до обласної військової адміністрації.