RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Намагався влаштуватися до обласної військової адміністрації: на Сумщині затримали російського агента, фото та відео

СБУ вийшла на співробітника ФСБ у Херсоні, а в Сумах контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, який отримав завдання влаштуватися до Управління оборонної роботи обласної військової адміністрації. Він мав збирати секретну інформацію про систему захисту регіону за умов збройної агресії РФ.

Про це повідомляється в Telegram-каналі СБУ.

Отримані відомості агент мав передавати ворогові через закриті канали електронного зв'язку з використанням заздалегідь відпрацьованих умовних символів. Однак його викрила СБУ та було затримано біля адміністративної будівлі місцевої ОВА.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого ФСБ завербувало перед початком повномасштабного вторгнення. Він погодився співпрацювати з ворогом заради грошей та через свої проросійські переконання. Щоб максимально убезпечити свого агента від викриття, окупанти розраховувалися за його послуги криптовалютою.

Після 24 лютого 2022 року зрадник за вказівкою російської спецслужби розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону. Також він збирав персональні дані місцевих правоохоронців та їхніх сімей.

Читайте також: Могли бути причетні до страшного удару по Дніпру: СБУ затримала агентурну мережу навідників ракет РФ, фото та відео

Під час обшуку співробітники СБУ виявили у зрадника російський паспорт, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з підтвердженнями розвідувально-підривної діяльності.


Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав зраднику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав "Апостроф", раніше в Херсоні спіймали зрадників, які "зливали" конспіративні бази опергруп ЗСУ.