RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Вибухи у Києві вранці 9 березня: з'явилася інформація від влади

У четвер, 9 березня, Росія в черговий раз атакувала Україну ракетами. У різних регіонах працювала ППО, були вибухи у Голосіївському та Святошинському районах Києва, є "прильоти" у Харківській, Одеській, Дніпропетровській областях.

Про те, що на Київщині працювали Сили протиповітряної оборони, повідомила Київська ОВА.

Мешканців закликали зберігати інформаційну тишу – нічого не фіксувати та не викладати у мережу.

Вибухи у столиці підтвердив мер Києва Віталій Кличко.

"Вибухи в Голосіївському районі столиці. Усі служби йдуть на місце. Детальніше - згодом", - пише він у своєму Telegram-каналі.

Тривога в області була оголошена близько 1:00 і продовжувалася до 7:49. Близько 7:00 у Києві знову пролунав вибух.

"Ще один вибух у столиці. Святошинський район. Усі служби прямують на місце. Горять авто у дворі одного з житлових будинків", - написав Кличко.

Він додав, що у Святошинському районі постраждали двоє людей, медики надають їм допомогу на місці.

Читайте також: Масовані удари на паузі, але ймовірність ракетних обстрілів дуже висока: українців попередили про небезпеку

Через атаку ворога на Київщині застосовуються екстрені відключення світла, повідомили у ДТЕК.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", – пояснили енергетики.

За інформацією Віталія Кличка, у Києві без світла приблизно 15% споживачів. Крім того, у столиці частково відключено централізоване опалення та водопостачання.

Про наслідки повітряного удару по столиці станом на на 7:30 розповів начальник КМВА Сергій Попко.

"В Голосіівському районі влучання в об’єкт інфраструктури. Всі служби працюють на місці. В Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Інформація уточнюється. В столиці частково задіяні екстрені відключення електроенергії", - повідомив він.

Як повідомляв "Апостроф", з ночі 4 березня до ранку 5 березня російські окупанти обстріляли Куп'янськ на Харківщині, внаслідок чого загинула одна людина.