RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Київ пережив 15-ту за місяць повітряну атаку: всі деталі і відео

У День Києва російські окупаційні війська "привітали" столицю наймасованішою від початку повномасштабного вторгнення атакою, випустивши понад 40 дронів-камікадзе. Уже на наступну добу, у ніч проти 29 травня ворог знову напав на місто з повітря – ППО збила усі ворожі цілі.

Про це повідомив Сергій Попко, начальник КМВА у Telegram-каналі.

Зазначається, що ця повітряна атака стала вже 15-ою від початку травня.

"Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Привітали" з Днем Києва: у мережі показали руйнування у столиці після атаки "шахедів"

За попередньою інформацією російські окупанти знову застосували баражуючі боєприпаси "Shahed". Майже одночасно з атакою БПЛА, з напрямку Каспійського моря, ворожі літаки ТУ-95МС здійснили запуски крилатих ракет, імовірно Х-101/555. Так, ворог атакував столицю з різних напрямків.

Завдяки відмінній роботі ППО ударів по Києву не допущено, а в цілому було виявлено та знищено понад 40 повітряних цілей. Внаслідок падіння уламків в Подільському районі пошкоджено дах житлового будинку, на щастя, ніхто не постраждав, інформації щодо потерпілих також не надходило.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, вибухи в Києві пролунали в Голосіївському, Святошинському і Подільському районах столиці.

У Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю і спричинили пожежу, рятувальники оперативно ліквідували займання.

"У Подільському районі, внаслідок падіння уламків, пошкоджений дах одноповерхового приватного будинку. Пожежі та постраждалих немає", - додав Кличко.

Раніше ми писали, що під час наймасовішої атаки на Київ, ППО вдалося знищити понад 50 іранських дронів-камікадзе.

  • Вас може зацікавити:

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: окупанти атакували Київ крилатими ракетами

Відкрили вогонь зі стрілецької зброї: у ДПСУ показали полювання за "шахедами" у Чернігівській області. Фото і відео

Загинули медики та лікар ветклініки: кількість жертв російського удару в Дніпрі зросла