RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Проблема з доступом до укриттів в Києві: влада зробила заяву щодо "приватників"

Після смерті людей у Києві, які не змогли зайти в укриття під час ракетної атаки через те, що воно було закрите, у столиці обіцяють примусити "приватників" відчиняти укриття приватної форми власності, якщо їхні власники в необхідний момент не забезпечуватимуть доступ до споруд для населення.

Про це розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук на пресбрифінгу 2 червня.

"Сьогодні було прийнято рішення виконати примусові заходи з відчинення всіх сховищ та об’єктів подвійного використання. Нагадаю, що в нашому місті сьогодні нараховується 4455 сховищ, об’єктів подвійного використання, з яких майже 1100 – сховища приватної форми власності. Є ще державна та комунальна (форми власності - ред.). Якщо на останні ми можемо впливати, то з приватниками – вкрай важка ситуація. Згідно з чинним законодавством, крім адміністративного впливу, ми не можемо ніяк впливати на цих балансоутримувачів", - сказав Ткачук.

Читайте також: Затримано чотирьох осіб: поліція знайшла причетних до загибелі людей біля укриття в Києві. Фото

Він наголосив, що зважаючи на ситуацію, влада Києва змушена буде прийняти рішення про відкриття всіх приватних сховищ, що є у списку. У разі відмови їх власників, доведеться вжити заходів і зробити це примусово.

При цьому, на запитання, як примусове відчинення узгоджується з законодавством, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА відповів: "У нас є Фонд захисних споруд цивільного захисту. Якщо приміщення приватної форми власності внесено до захисних споруд, воно повинно бути постійно відчиненим".

За його словами, кожному балансоутримувачу необхідно призначити коменданта сховища або жителів будинку, які знаходяться поруч зі сховищем, для того, щоб вони мали додаткові ключі, що дозволять швидко відчинити сховище. Однак, у випадку відмови балансоутримувача та небажання співпрацювати з владою, доведеться це робити примусово.

"Цю відповідальність я готовий взяти на себе. Краще я буду відповідати за відчинення приватної форми власності, ніж за загибель людей", - резюмував Ткачук.

Раніше ми публікували фото наслідків удару по Києву 1 червня та заяву Кличка щодо роботи укриттів.

  • Вас може зацікавити:

Вибито всі вікна та зруйновано балкон: з'явилися фото з місця падіння уламків ракети на Березняках у Києві

Голова військової адміністрації Києва Попко стверджував, що всі укриття під час тривоги працюватимуть - екснардеп

Затримано чотирьох осіб: поліція знайшла причетних до загибелі людей біля укриття в Києві. Фото