RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Київщині спрацювала ППО: всі подробиці нічної атаки РФ

У ніч на 4 травня, на велике церковне свято - Трійцю, російські окупанти знову обстріляли Київ та Київську область. Протиповітряна оборона сбила всі ворожі ракети ще на підступах, завдяки чому місцеві жителі не чули вибухів. Збито три "Шахеди" та чотири крилатих ракет.

"Апостроф" зібрав всі подробиці нічної атаки.

Читайте також: Не тільки "полювання" на Patriot: експерт назвав всі цілі ракетних атак РФ по Києву

Так, повітряну тривогу у Києві оголосили близько 01:50, а через годину Київська міська військова адміністрація повідомила про роботу ППО у місті.

"Сьогодні вночі рашисти атакували Україну ракетами, які традиційно були запущені із району Каспію стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, та БпЛА. За попередньою інформацією, до столиці жодна повітряна ціль не долетіла. Все, що прямувало в бік міста – ППО знищила ще на дальніх підступах", - начальник КМВА Сергій Попко.

У свою чергу, повітряна тривога лунала у Кіровоградській та Черкаській областях. Підвищена небезпека була на Уманщині. Відбій тривоги у зазначених районах оголосили близько 04:20, а через хвилин 10 відбій був й у столиці.

Крім того, за час повітряної тривоги, близько 03:30 було чутно звуки вибухів у Кропивницькому, передають кореспонденти "Суспільного".

Вранці Повітряні Сили ЗСУ заявили, що збили чотири крилаті ракети та три ударні БПЛА протягом 4 червня, з 01:00 по 04:00.

За їхніми даними, загарбники запускали з Брянської області Росії п’ять іранських ударних дронів "Shahed-136/131", а з шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспію випустили шість крилатих ракет Х-101/Х-555.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що близько 50 батарей Patriot допоможуть Україні повністю закрити небо від російських атак.

  • Вас може зацікавити:

Удари на виснаження: Київ та Москва готуються до вирішальних битв

Нічна атака на Київщину 2 червня: з'явились фото і дані про постраждалих

Скільки ракет і дронів випустила Росія по Україні за травень: інфографіка