RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Анекдот з життя: на Київщині теща "засадила" зятя - фаната "русского міра"

Дарницький районний суд міста Києва визнав винним уродженця Херсонської області у виправдуванні збройної агресії РФ проти України й присудив йому покарання у виді 1 року позбавлення волі та стягнув вартість проведеної експертизи на суму 7169 грн. 40 коп.

Про це йдеться у вироку суду від 15 лютого.

Читайте: СБУ прийшла в "гості" до айтішника, який наводив ракети на місто: фото

На початку травня 2022-го року чоловік знаходився на дачі своєї тещі в селі Дзвінкове, де серед свідків заявив, що "Украины как страны не существует, такие виды и красота, как в Украине, — это самообман укрофашистов и вообще в России все намного лучше. Если бы не такие бандеры, как мы, то тут давно была б Россия и наводила бы свои порядки и приучала бы до правильных привычек укрофашистов".

Після цього він додав: "Я, как снова придет Россия — возьму в руки автомат и буду воспитывать волонтеров, и убивать их, а также бывших АТОшников и всех патриотов таких, как вы, а если сам не буду справляться — буду показывать русским военным, где живут такие неблагодарные люди".

Іншим разом також у присутності він сказав: "Быстрее бы нас победили, всех бы посадили и поубивали, кто поддерживает Украину. Как только придет Россия — нам будет лучше жить. Я буду им помогать и первый пойду работать в новую власть, буду им помогать, и даже сейчас я им помогаю в интернете. А что касается Бучи, Ирпеня и Мариуполя, то это мы сами насиловали, убивали, издевались и уничтожали свой народ, а обвиняем РФ. Россия к этому не имеет никакого отношения. Она на самом деле пришла нас освобождать и спасать от бандеровцев".

Вже восени того ж року обвинувачений їхав на своїй автівці з сином, тещею та ще однією людиною й проїжджаючи залізничні колії, він побачив потяг із завантаженою військовою технікою ЗСУ. Тоді чоловік сказав: "Нужно срочно снять видео и сделать фото этой техники для того, чтобы передать эти фото, видеоматериалы личностям, которые наводять цели, для того, чтобы эту технику уничтожили в срочном порядке" й "Украину нужно бомбить, украинцы — это быдло, которое жить не должно, я буду сознательно подрывать экономику вашей никчемной Украины. Если у меня будет возможность снять или сбросить кому-то видео или фото военной техники ВСУ — я это сделаю и она будет уничтожена. Украина должна дружить с Путиным, потому что он умный человек и правильно сделал, что напал и начал войну против Украины".

Взимку, їдучи з Дарницького району через міст Патона, у присутності родичів під час повітряної тривоги він сказав "Очень жалко, что сбили ракету, лучше бы она упала и разбила бы вас и здесь был бы давно уже русский мир", "Я с начала вступления РФ на украинскую землю поддерживаю армию РФ, и буду дальше поддерживать ее во всех планах и помогать уничтожать ВСУ".

Обвинувачений на суді свою вину визнав, але зазначив, що висловлювався проти України "на емоціях". Зараз він зрозумів, що не потрібно було так говорити, але тоді він був у колі родичів, яким довіряв. Більше подібних суперечок він не веде, оскільки не бачить у цьому сенсу.

Суд врахував обставиною, що помʼякшує покарання, стан здоровʼя обвинуваченого. Водночас визнання вини, на думку суду, не може свідчити про щире каяття. До того ж обвинувачений ніякого жалю з приводу своїх висловлювань у присутності неповнолітнього сина не виказував.

Суд вважає, що виправлення такої особи можливе тільки в ізоляції від суспільства.

Нагадаємо, що СБУ викрила агентурну мережу ФСБ, до якої входили колишні та нинішні посадовці ГУР, Служби зовнішньої розвідки та співробітник обласного СБУ.

  • Читайте також:

"Герань прилетіла в пункт призначення": в Миколаєві затримали коригувальницю ударів РФ, фото

Наводила російські "Гради" і "шахеди": в Херсоні СБУ затримала російську інформаторку, фото

СБУ встановила особи зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза, фото