RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві можуть закрити школи і зупинити транспорт: влада назвала дату

Вже з п'ятниці, 2 квітня, в Києві можуть посилити карантин - зупинити громадський транспорт і закрити дитячі сади.

Про це повідомив начальник ГУ Держспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі каналу "Україна 24".

Він уточнив, що це може статися, якщо Національна академія медичних наук на цьому тижні не надасть 500 ліжок під прийом хворих COVID-19.

"Сьогодні дійсно критична ситуація в місті Києві. Якщо Національна академія медичних наук не надасть 500 ліжок, як це обговорювалося на всіх рівнях, то, на жаль, потрібно буде посилювати карантинні заходи на всіх рівнях, починаючи від припинення навчання в дитячих дошкільних установах, навчання в 1-4 класах (шкіл) і роботи громадського транспорту. Сьогодні це питання вирішується на рівні уряду", -сказав він.

Рубан додав, що в столиці COVID-лікарні заповнені пацієнтами на 90-95%. При цьому за його даними 85% організованих колективів столиці продовжують ходити на роботу і не дотримуються правил безпеки в закритих приміщеннях. Це, зокрема банки, офіси.

Своєю чергою Віталій Кличко під час брифінгу, також допустив введення в столиці нових обмежень. І підтвердив, що вони можуть торкнутися саме громадського транспорту.

За даними Кличка, лікарні столиці заповнені пацієнтами з коронавірусом на 80%. Він підтвердив, що в разі зростання захворюваності будуть нові заборони. І наступний крок, за словами мера, - саме обмеження роботи дитсадків, шкіл та громадського транспорту. Конкретних дат заходів не назвав.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 по 12 квітня в Києві заборонено проведення ярмарків у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Підписано відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.