RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Київ може покинути "червону" зону карантину: що буде зі святкуванням Великодня

Якщо Київ покине "червону" зону до 2 травня, в столиці перестане діяти жорсткий карантин на травневі свята. Працюватимуть обмеження тієї зону, в яку потрапить місто.

Про це заявив глава Держпотребслужби Києва Олег Рубан, повідомляє "РБК-Україна".

Рубан заявив, що під час Великодня в Києві буде посилений контроль за дотриманням карантинних заходів. За його словами, уряд вже поговорив з усіма конфесіями, обговоривши і затвердивши обмеження. При цьому він поки не знає, коли столицю виведуть з "червоної" зони.

"Приймає рішення виключно Міністерство охорони здоров'я виходячи з показників захворюваності. Є тенденція на поліпшення, але базові показники будуть оголошені Міністерством охорони здоров'я", - уточнив Рубан.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада не виключає ослаблення обмежень, якщо епідситуація покращиться.

"Якщо ситуація з поширенням коронавірусу в столиці не буде погіршуватися, ми не виключаємо послаблення суворих обмежень, які місто ввело до 30 квітня. У середу, 28 квітня, буде засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста, що складається з епідеміологів, вірусологів та інших фахівців. Вони ухвалять рішення, беручи до уваги епідеміологічну ситуацію", - говорить Кличко.

Читайте також матеріал "Апострофа": Київ має високі шанси вийти з червоної зони, але в лікарнях ще величезна кількість важких хворих - Микола Поворозник.