RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У Києві нагрянули з обшуками в "шкільний" департамент: що відомо, фото

В середу, 18 серпня, в Києві проводять обшуки у Департаменті освіти КМДА через нецільове використання понад 1 млн грн. В СБУ заявили про розкрадання майже 30 млн грн на ремонтах шкіл і дитсадків.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Нацполіція проводить обшуки у відомстві через нецільове викоритання бюджетних коштів столиці, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії в закладах освіти, та можливого їх привласнення.

Триває досудове розслідування.

"Згідно з матеріалами слідства, посадові особи Департаменту та КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва» упродовж 2019-2020 років всупереч вимогам бюджетного законодавства внесли до плану використання бюджетних коштів видатки на цілі, які не були передбачені розпорядженням КМДА та бюджетом міста Києва, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів у розмірі понад 1 млн. грн. з метою їх подальшого привласнення", - повідомляють у прокуратурі.

UPD: Пізніше в СБУ повідомили, що викрила розкрадання майже 30 млн грн на ремонтах шкіл і дитсадків у Києві.

"Бюджетні кошти клали собі «у кишеню» посадовці КП «Житлоінвестбуд-УКБ»", - повідомляють у відомстві.

Всього правоохоронці провели 11 обшуків в офісних приміщеннях. Зокрема, і в одного з заступників голови КМДА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві проводилися обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.