RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Влада

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Людина" Коломойського Кулеба пішов на посаду губернатора Київської області - блогер

Новий губернатор Київської області Олексій Кулеба, який раніше обіймав посаду першого заступника голови Київської міської держадміністрації, може бути пов'язаний із телеканалами олігарха Ігоря Коломойського.

Про це у Facebook написав блогер та журналіст Володимир Бондаренко.

За його інформацією, дружина Олексія Кулеби Галина Дмитриченко-Кулеба працює в юрфірмі "Смарт солюшинз", яка відноситься до медіахолдингу "1+1".

"Бенефіціар "Смарт солюшинз" - В'ячеслав Мієнко з 2011 року був заступником гендира "1+1" Олександра Ткаченка з правових питань, а у 2019 році Мієнко взагалі очолив ТОВ "ТРК Студія "1+1", також він засновник у "1+1 продакшн", - пише він.

За словами журналіста, до цього часу єдиним досягненням Олексія Кулеби було одруження з Галиною Дмитриченко, донькою ректора НТУ (Національний транспортний університет), та захистом кандидатської дисертації на тему держпіару у 2014 році, про яку він не згадує (можливо, боїться перевірки на плагіат). Першим заступником Кличка він став у 2020 році "з подачі Банкової". ЗМІ неодноразово писали, що Кулебу вважають креатурою голови Офісу президента Андрія Єрмака.

"Тому звільнений губернатор Київщини – Володін був креатурою міністра Олексія Чернишова (Міністерство громад та територій), цілком можливо, Коломойський (і міністр культури Ткаченка) поміняли Київ на область", - зазначає Володимир Бондаренко.

На його думку, саме Чернишов може очолити Київську міськдержадміністрацію (у разі ухвалення закону про столицю): "не дарма погони мучать основних заступників Кличка".

Володимир Бондаренко нагадав, що Чернишова пов'язують з одним із наближених до екс-президента Віктора Януковича Юрієм Єнакіївським.