RU  UA

Киянам компенсують 75% ціни генератора: як оформити і повернути гроші

Ситуація з енергопостачанням у Києві контрольована, але місто готується до тривалих відключень. Також Київрада компенсує киянам 75% від вартості генератора.

Про це в етері Апостроф TV розповіла депутатка Київради Ксенія Семенова.

Читайте також: у Києві прогнозують сильний снігопад

"Скоріш за все, будуть нові ракетні атаки з огляду на ті дії, які російська федерація зараз виконує. Можливо, будуть довші відключення електроенергії. Влада міста до цього готується. До цього закликаю і киян також", - розповіла депутатка.

Ксенія Семенова наголосила, що, в першу чергу, місто вже забезпечило електрогенераторами критичні об'єкти: лікарні, систему центрального водопостачання, бювети.

"Київрада прийняла окрему міську цільову програму для ОСББ та ЖБК, яка дозволяє компенсувати з міського бюджету 75% вартості генератора для багатоквартирного будинку. Вже можна закуповувати ці генератори, вже можна звертатися до районної державної адміністрації за компенсацією. Ці дії дозволять забезпечити водопостачання та обігрів в багатоповерхових будинках. Для комунальних компаній, обслуговуючих будинки, ми ще раніше виділили по 50 млн грн на район для закупівлі генераторів", - підкреслила депутатка.

Ксенія Семенова також поділилася інформацією стосовно роботи електротранспорту.

"Київський метрополітен заживлений від окремої лінії електропередачі, але це не гарантує нам, що росія не потрапить в цю лінію. Деякі тролейбусні маршрути зараз замінені на автобусні. І в Києві є ще додаткові автобуси, якими можна провести заміну", - розповіла депутатка.

Наостанок Ксенія Семенова підкреслила, що можлива зупинка метро буде дещо відчутною в місті Києві.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у четвер, 17 листопада, у Києві були зафіксовані рекордні екстрені відключення електроенергії.