RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Лайм

Новини

18 вересня

Всі новини

Народний артист почув, як "застогнав Монатік" через повернення Олега Винника

Корифеї української естрадної сцени розкритикували порівняння співака Олега Винника та схожого на нього молодого виконавця Андрія Кравченка.

Свою думку з цього приводу висловив співак, поет, композитор, публіцист, народний артист України Анатолій Матвієнко у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що останнім часом у мережі набирає популярності дискусія щодо схожості сценічного образу двох співаків. Можливо, він би обійшов її стороною, якби не можливість висловити кілька професійних міркувань, які абсолютно позбавлені якихось суб'єктивних сентиментів, і базуються виключно на фактах, спостереженнях і аналітичних висновках.

Він розповів, що нинішня сцена перетворилася на бізнес чи мафію, "марихунове поле", куди співакам із багаторічним досвідом пробитися надскладно. Однак це вдалося зробити Виннику, який довгий час працював за кордоном і потрапив на українську сцену неочікувано для всіх.

Проте з початком активної фази війни він раптово зник із поля зору своїх шанувальників. А згодом і залишив межі України.

"І справа не в тому, що послужило головною причиною такого від'їзду, - фізична хвороба, психологічний стан чи те, що його знову - різко прибрали з телеекранів. Так чи інакше, довкола артиста утворився інформаційний вакуум, який швидко почав заповнюватися "псевдопатріотичними" зойками на зразок "втікач" чи навіть "зрадник". Ніхто навіть не задумався, а чому так сталося? Та тому, що він ніколи не був бойовим патроном у тій олігархічній обоймі. Він був самодостатнім громадянином західноєвропейської держави (саме так - у нього є паспорт громадянина). І він, як людина вільна і самостійно мисляча, можливо, просто вирішив взяти певний тайм-аут", - написав він.

Матвієнко зазначив, що зараз можуть посипатися на його адресу докори пропагандистського характеру, що захищає "зрадника і заробітчанина, якого любили і якому вірили мільйони українських "вовчиць". А він їх кинув без жодних пояснень!".

"Давайте без епатажу. Нікого він не кинув. Запитайте у членів його фан-клубу! Насправді, всьому є зовсім інше пояснення. Просто "українське культурне марихуанове поле" зараз значно зменшилося і збідніло, - далися взнаки окуповані території і мільйони біженців. Суперприбутки всіх, хто годувався з цього бізнесу впали. А тут раптом ще й Олег Винник оголосив про своє повернення. І всі Дантеси, Макси Барських і Манатіки дружно застогнали в передчутті того, що залишки пирога тепер доведеться ділити не на трьох, а на чотирьох!", - додав композитор.

Раніше ми писали, що Олег Винник висміяв пропозицію про дует зі своїм "двійником".