RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Останнє попередження: в Україні розповіли, хто міг влаштувати замах на Моторолу

Старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк вважає, що замах в окупованому Донецьку на бойовика Арсенія Павлова, відомого під позивним "Моторола", стався з політичних мотивів.

Про це йдеться в його статті на "Апострофі".

"За наявною інформацією, "Моторола" не має інтересів або великих активів у структурі бізнесу так званих ДНР і ЛНР. Крім того, він не фігурував у гострих корпоративних конфліктах з ватажками незаконних формувань, як, наприклад, ліквідований бойовик Павло Дрьомов з ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким або Олександр Ходаковський з Олександром Захарченком. Саме тому причини замаху на "Моторолу" є виключно політичними. Швидше за все, вибух був організований російськими спецслужбами як останнє попередження одіозного бойовика, який грає роль деструктивного елементу на шляху до політичного врегулювання конфлікту на Донбасі", - написав Октисюк.

"Моторола" є затятим противником будь-яких компромісів і переговорів з Києвом. Він послідовно виступає за подальше ведення бойових дій і просування "армії ДНР" як мінімум на адміністративні межі Донецької області. Однією з останніх гучних заяв "Мотороли" є його категоричний протест проти будь-яких представників поліцейської місії ОБСЄ, по роботі якої, як ми знаємо, між Києвом і Москвою є певне розуміння", - зазначив аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив, що вибух, який пролунав вранці 24 червня у центрі Донецька, був замахом на бойовика Арсенія Павлова, відомого під позивним "Моторола".