RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з е-декларуванням: у Турчинова зробили резонансну заяву

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України прокоментували скандал із системою електронного декларування, яка запрацювала в термін, але без належної сертифікації.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Підкреслюється, що винні у зриві належного запуску системи електронного декларування свідомо затягували передачу програми на експертизу та організували кампанію проти державних експертів, розраховуючи, що тимчасові обмеження, політичний і адміністративний тиск змусять їх видати Атестат відповідності, вдавшись до фальсифікації.

Після провалу цього плану, зазначили в РНБО, була вигадана нова версія про причетність до зриву електронного декларування вищих посадових осіб і, зокрема, Ради національної безпеки і оборони.

Також у РНБО вважають, що зрив підготовки програмного забезпечення для електронного декларування був не випадковим. Проте, на їхню думку, система електронного декларування в Україні буде працювати, "незважаючи на провокації, бруд і непрофесіоналізм".

Як вважає РНБО, секретар органу Олександр Турчинов "у вільний від основної роботи час зможе організувати побудову системи е-декларування якісно і в стислі терміни".

Як повідомляв "Апостроф", українські ЗМІ назвали винних у зриві повноцінного запуску системи електронного декларування.