RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Каспаров розповів про причини приходу до влади проросійських політиків в ЄС

На Заході наростає геополітична криза, результатом якої є прихід в Європі до влади проросійських лідерів.

Про причини цього явища російський опозиціонер Гаррі Каспаров висловився в інтерв'ю "Обозревателю".

Він вважає, що у зв'язку з BREXIT Англія "буде дрейфувати в бік США". При цьому Каспаров зазначає, що BREXIT може виявитися складним з юридичної точки зору. Це, на думку російського опозиціонера, може викликати нову політичну кризу.

Каспаров підкреслив, що в багатьох країнах ЄС вже приходять до влади відверто проросійські лідери. В якості прикладу він звертає увагу на ситуацію у Франції, де за пост президента будуть боротися Франсуа Фійон і Марі Ле Пен.

При цьому Каспаров сподівається, що в Німеччині "біля керма" залишиться Ангела Меркель. Разом з тим, політик підкреслив, що Кремль "направив всю міць путінського пропагандистського апарату на повалення Меркель", проте є шанси, що німецькі спецслужби зуміють цей процес зупинити.

"Проросійськість Європи - це результат тиску", - каже Каспаров. В Європі зараз розуміють, що на США розраховувати складно і це може призвести до наслідків, зазначає політик: "Або Європа почне вибудовувати власні оборонні лінії, або шукати можливість домовлятися з Путіним", - каже Каспаров, підкресливши, що спробувати знайти спільну мову з Кремлем може навіть не весь ЄС, а окремі країни, які туди входять.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що фахівці приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor прогнозували можливість поліпшення відносин між Україною і РФ через політичну кризу і розвалу антиросійської коаліції на Заході.