RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​У Білорусі назвали причину несподіваної відмови Лукашенко їхати до Путіна

Несподівана відмова президента Білорусі Олександра Лукашенка брати участь у засіданні вищої Євразійської економічної ради (ЄАЕС) в Росії може бути пов'язана з побоюванням білоруського лідера стосовно перевороту в країні.

Таку гучну заяву зробив білоруський опозиціонер Дмитро Бондаренко в коментарі Гордону.

Він висловив думку, що Лукашенко дізнався про підготовку перевороту в країні, саме тому замість поїздки в Санкт-Петербург провів нараду з силовиками.

Також політик вважає, що доказ цієї версії говорить також напруга у відносинах між Лукашенком і Путіним.

Ряд чинників, як стверджує Бондаренко, вказує на те, що в Кремлі прийняли рішення щодо усунення Лукашенка від влади в Білорусі. Політик звернув увагу, що Лукашенко не отримав у другому півріччі кредит Євразійського банку розвитку, на який розраховував, а також не отримав мінімум 6 мільйонів тонн нафти.

"Недопоставки нафти з РФ і відсутність кредитів фактично вибивають підпори з-під режиму", – стверджує Бондаренко, зауваживши, що Лукашенко провів ряд важливих кадрових перестановок. Зокрема, у відставку були відправлені глава Адміністрації президента разом із заступником, а також заступники голів Генштабу і МВС. Вчора Лукашенко відсторонив начальника Прикордонного комітету Геннадія Мальцева, який є одним з перевірених людей.

Опозиціонер вважає, що ці перестановки, важка економічна ситуація і затримання російських пропагандистів свідчать на підтримку версії про спробу перевороту. І про те, що до цього може бути причетна Москва.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні ЄАЕС представник Білорусі жорстко розкритикував діяльність цього органу.