RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Безвізові граблі: Порошенко в Давосі назвав нову дату

Україна розраховує отримати ясність щодо безвізового режиму з Євросоюзом протягом декількох тижнів.

Про це заявив президент Петро Порошенко в рамках Давоського саміту, передає Українська правда.

Він повідомив, що питання проясниться в "лічені" тижні, так як Київ виконав усі вимоги ЄС.

"Це прямий обов'язок ЄС ... Ми чекаємо кілька моментів або тижнів, коли буде закінчена паперова робота і запущений процес", - заявив президент.

Він додав, що досягнута минулого місяця так і не втілилася в життя.

Обіцянка добитися безвізового режиму було одним з передвиборних гасел Петра Порошенка.

"Я вам гарантую, що вже з 1 січня 2015 роки ви поїдете в Європу без віз", - говорив він 27 квітня, тоді ще в статусі народного депутата.

Після вступу на посаду глави держави такі обіцянки Порошенко дає раз на два-три місяці: 24 мая 2014-го він знову говорив про старт безвіза 1 січня 2015 го, в квітні і червні 2015-го переніс термін на початок 2016-го, взимку 2015/16 Порошенко обіцяв безвіз в "найближчі місяці", потім переніс "виконання обіцянки" на літо, потім на осінь. 23 жовтня 2016 року Порошенко назвав дату 24 листопада, але і тоді безвізовий режим не був введений.

Одна з заковик полягала в тому, що Європарламент вирішив впровадити механізм тимчасового призупинення безвізового режиму з третіми державами через ситуацію з біженцями. Цей механізм ЄП затвердив 15 грудня. Через кілька днів глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер повідомив, що Україна виконала всі умови для надання безвізового режиму. Проте, він так і не був введений, а в обіцянках Петра Порошенка він продовжує переноситися з дати на дату.