RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У ЄС назвали умови скасування безвізу з Україною

У Європарламенті заявили, що Україна може втратити безвізового режиму з ЄС, якщо відбудеться згортання процесу реформ.

Про це пише українська редакції DW.

"Якщо щось станеться і реформи зупиняться, тоді буде завжди можливість для перегляду цього процесу та для прийняття відповідних заходів. В екстремальному випадку, який, на мою думку, мало можливий, візовий режим може бути припинений. Ми маємо відповідний механізм, який обумовлений в угоді про візову лібералізацію", - сказав євродепутат від Польщі Даріуш Розаті.

Схожої думки дотримується й інший польський депутат Анна Фотига.

"Якщо Україна скасує чи відступить від будь-яких реформ, які вже втілені, це (повернення візового режиму, - ред.) може статися. Наприклад, якщо Україна відійде від якихось вимог, які перед нею поставлені. Це завжди залежить від волі держав-членів ЄС", - сказала вона, додавши, що вважає регрес в процесі реформ в Україні малоймовірним.

Журналісти відзначають, що, вводячи механізм призупинення візового режиму, ЄС передбачив можливість його відновлення для деяких держав у тому випадку, якщо ці країни не будуть виконувати вимоги, які були перед ними поставлені. Для цього Євросоюз вводить спеціальний моніторинговий механізм, "метою якого буде забезпечення того, щоб треті країни, які в результаті діалогу про візову лібералізацію були звільнені від віз, продовжували виконувати критерії, які стали основою для надання безвізового статусу".

Як повідомляв "Апостроф", в Європарламенті пояснили умови безвізового режиму з ЄС для українців.